Terho ry

Itä-Suomen yliopiston terveys- ja yhteiskuntatieteilijät

Tapahtumat

Terho järjestää jäsenilleen erilaisia tapahtumia laidasta laitaan. Tapahtumia toteutetaan niin Terhon jäsenten kesken kuin myös poikkitieteellisessä yhteistyössä muiden ainejärjestöjen kanssa. Terhojen joukko on monimuotoinen ja meillä on opiskelijoita hyvinkin erilaisista lähtökohdista sekä elämäntilanteista. Vaikkakin suurin osa tapahtumistamme järjestetään paikan päällä Kuopiossa, olemme pyrkineet huomioimaan myös etäopiskelijamme entistä paremmin. Nyt vuonna 2022 meiltä hallituksesta löytyykin ensimmäistä kertaa etäopiskelijoiden etua valvova etäopiskelijavastaava. Hänen tehtävänään on ottaa toiminnassamme huomioon myös muualla kuin Kuopiossa asustelevat opiskelijamme. Tapahtumia järjestetään siis toiveiden mukaan myös etänä sekä mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Helsingissä. Alla löydät kuvattuna Terhon perinteisimmät tapahtumat:  

Terhon pikkujoulut

Terhon pikkujoulut

Tervetuloa TERHOn pikkujouluihin! On taas se aika vuodesta, kun tontut kurkkivat ikkunoista ja pikkujoulukausi on käynnistymässä. Kaivathan siis kaapistasi esiin tonttulakin sekä joulumielen! Pukeuduthan näihin illanistujaisiin rennon jouluisesti. Luvassa jouluista...

lue lisää
Terhon vujuviikon kehonhuolto

Terhon vujuviikon kehonhuolto

On jo aika käynnistellä Terhon vuosijuhlaviikon tapahtumia, jotka johdattelevat meidät kohti vuosijuhlia! Täten ennen kovinta menoa Terhoille järjestetään ohjattu kehonhuolto Studentialla lohkossa 1 torstaina 1.12 klo 15.00-15.45. Kehonhuollossa käydään läpi erilaisia...

lue lisää
Vujuviikon panimokierros

Vujuviikon panimokierros

Oletko miettinyt miten bisse päätyy pulloon? En minäkään, mutta otetaan selvää!  Jatketaan siis vujuviikon juhlistamista panimokierroksen merkeissä. Ajankohtana on 30.11. ja kohteena rakas yhteistyökumppanimme Iso-Kallan Panimo. Noin puolentoista tunnin mittaisella...

lue lisää
Vujuviikon haalarimerkkien ompeluilta

Vujuviikon haalarimerkkien ompeluilta

Tulevat vuosijuhlat kolkuttelevat jo nurkan takana, joten sitä ennen on hyvä laittaa haalarit juhlakuntoon ennen tulevia menoja.  Järjestämme alkavan vuosijuhlaviikon kunniaksi ompeluillan Studentian kappelissa maanantaina 28.11 klo 17-21. Paikalle voi siis saapua...

lue lisää
Terho ry:n 42. Vuosijuhlat

Terho ry:n 42. Vuosijuhlat

Terho ry:llä on kunnia kutsua teidät juhlimaan kanssamme ihka ensimmäisiä vuosijuhliamme. Tämä on historiallinen ilta ja taivaltamme on takana 42 vuotta. Juhlinta alkaa kutsuvieraiden cocktail -tilaisuudella Hotelli Isovalkeisella lauantaina 3.12.2022 klo 15:00....

lue lisää
Retikan ja Terhon kastajaiset

Retikan ja Terhon kastajaiset

Haaveiletko elämästä Tuhkimona tai Batmanina vai samaistutko kenties enemmän mörköön tai Voldemortiin? Haluaisitko päästä toteuttamaan lapsuuden unelmasi ja elämään kuin sadussa? Mahtavaa, sillä Retikan ja Terhon kastajaiset ovat juuri tätä tarkoitusta varten! Päästä...

lue lisää

Vuosijuhlat

Vuosijuhlat ovat arvokas akateemiseen perinteeseen kuuluva juhlatilaisuus, jossa juhlistetaan ainejärjestön ikääntymistä yhdessä ainejärjestön jäsenistön sekä kutsuvieraiden kanssa.  

Vuosijuhlassa nautitaan kolmen ruokalajin juhlaillallinen juomatarjoilulla. Ruokailun lomassa nautitaan puheista, lauluista sekä tanssista. Pääjuhlan jälkeen siirrytään yhdessä jatkoilemaan ja aamulla kokoonnutaan yhteiselle silliaamiaiselle eli ”sillikselle”.  

Vuonna 2019 Terho täytti 40 vuotta ja Terhon ensimmäiset suunnitteilla olleet vuosijuhlat jouduttiin viime hetkellä perumaan. Nyt – 2 vuotta myöhemmin on kuitenkin vihdoin aika juhlistaa 40 + 2-vuotiasta Terho ry:tä! Terhon ensimmäiset vuosijuhlat järjestetään 3.12.2022.  

 

Vuosijuhlavastaavat

Vuonna 2022 vuosijuhlavastaavina toimivat Maiju Rantanen (mairanta@student.uef.fi) ja Noora Hetesuo (nhetesuo@student.uef.fi).  

Terhon järjestönauha

Järjestönauhaa käytetään akateemisissa juhlatilaisuuksissa. Ainejärjestönauhamme on tietysti Terhon tunnusvärien mukainen eli sinikeltainen. Järjestönauhaa tulee myyntiin vuosijuhliamme varten. 

Sitsit

Sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään, juodaan ja lauletaan juomalauluja. Kuopiossa tarjolla on paljon eri ainejärjestöjen järjestämiä poikkitieteellisiä sitsejä, mutta Terho järjestää myös omia sitsejä.  

Sitsien muistilista

  1. Saavu ajoissa paikalle 
  1. Etsi oma paikkasi, mutta älä kuitenkaan istu ennen kuin olet saanut siihen luvan. 
  1. Toastmasterin sana on laki 
  1. Pöydästä ei ole sallittua nousta ilman lupaa taukojen ulkopuolella 
  1. Kun joku muu puhuu tai esiintyy, ole hiljaa, äläkä syö tai juo 
  1. Puhelimen ja muiden laitteiden käyttäminen on sitseillä kiellettyä, joten muista laittaa laitteesi äänettömälle 
  1. Sitseillä ei taputeta – voit osoittaa suosiota hakkaamalla pöytää  
  1. Rangaistuksille ei hurrata; niille sanotaan ”buu” 
  1. Huutelu vieraisiin pöytiin on epäsopivaa ja johtaa rangaistukseen 
  1. Älä perseile! 

Startti-ilta

Terhojen lukuvuosi startataan perinteisesti startti-illalla, jonne kaikki Terhon jäsenet ovat tervetulleita. Tapahtuma järjestetään syyslukukauden ensimmäisenä iltana yhteistyöravintolassamme, joka on tällä hetkellä Intro Social. Ravintolassa nautitaan hyvästä ruoasta ja juomasta, tutustutaan toisiimme ja viihdytään ratkiriemukkaan ohjelman parissa. Olet sitten fuksi tai kokeneempi terholainen, tätä iltaa et halua missata! 

Fuksipiknik

Perinteinen fuksipiknik järjestetään Valkeisenlammella syyslukukauden ensimmäisellä viikolla. Piknik on loistava tilaisuus päästä tapaamaan Terholaisia, sillä paikalle fuksien lisäksi tervetulleita ovat myös kaikki muutkin Terhot. Piknikillä perinteisesti tutustutaan rennoissa merkeissä sekä nautiskellaan piknik -eväistä ja tuutoreiden järjestämästä ohjelmasta, minkä lisäksi useampana vuonna on ollut mahdollisuus päästä kuulemaan meille terholaisille sopivista ammattiliitoista heidän edustajiltaan. 

Terho Survivor 

Terho Survivor on jo perinteeksi muodostunut tapahtuma, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa syys- ja kevätlukukaudella. Survivorissa ideana on puuhastella jotain hauskaa yhdessä terholaisten kesken. Liikuntavastaava suunnittelee yhdessä tapahtumavastaavan kanssa mitä tehdään milloinkin. Aiempina vuosina ohjelmassa on ollut esimerkiksi yhteinen metsäretki Neulamäellä, rentoutumista Kuopion Saanassa, lasersotaa Megazonessa ja mäenlaskua Puijolla.

Pikkujoulut 

Joulun lähestyessä kokoonnutaan yhdessä Terhojen kesken nautiskelemaan joulun tunnelmasta, hyvästä seurasta, jouluherkuista ja tonttupuuhasta. Pikkujoulut ovat rento tapahtuma, jossa tarkoituksena on päästä tapaamaan opiskelijakavereita vielä ennen joulunviettoa.

Tahko Spring Break

Terho Spring Break on terholaisten lukuvuoden päätapahtuma. Se järjestetään vuosittain Tahkolla tammikuun viimeisenä viikonloppuna samanaikaisesti valtakunnallisen TahkoFest- opiskelijatapahtuman kanssa. Reissulla yövytään aina 3 yötä torstaista sunnuntaihin Tahkolla mökeissä terhojen kesken. Reissun päätavoite on hauskanpito yhdessä muiden ihanien Terhojen kanssa. Hauskaa voit tällä reissulla pitää muun muassa hiihtämällä, laskettelemalla, bilettämällä tai ihan vaan hengaillen ja nauttien Tahkon upeasta miljööstä. Vain taivas on rajana!