Terho ry

Itä-Suomen yliopiston terveys- ja yhteiskuntatieteilijät

Fuksin Muistilista 

Muistilista – Mitä fuksin tulee huomioida ennen opintojen alkua?

Ensimmäiseksi muista vastaanottaa opiskelupaikkasi, ilmoittaudu yliopistoon läsnäolevaksi ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu

Yliopistoon ilmoittautuminen ja opiskelupaikan vastaanottaminen tapahtuu samassa paikassa, eli Oma opintopolku –palvelussa. Läsnäoloilmoittautumisen yhteydessä maksat myös ylioppilaskunnan jäsenmaksun, joka maksetaan lukuvuosittain. Jäsenmaksun suoritettuasi olet ilmoittautunut läsnäolevaksi kyseiselle lukuvuodelle ja olet oikeutettu ilmoittautumaan kursseille ja saamaan opiskelijoille tarkoitettuja etuja ja alennuksia.

 

Liity Terhon jäseneksi

TERHO ry on Itä-Suomen yliopiston hoitotieteen, terveystaloustieteen, sosiaali- ja terveyshallintotieteen, sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon sekä terveyden edistämisen pääaineopiskelijoiden etu- ja yhteistyöjärjestö. Jäsenmaksu (35€) maksetaan kerran liittymisen yhteydessä ja se kattaa koko opiskeluajan. Lisätietoja löydät nettisivujen jäsenille kohdasta.

 

Hanki opiskelijakortti

Opiskelupaikan vastaanotettuasi voit hakea moniin etuihin oikeuttavan opiskelijakortin! Lataa digitaalinen opiskelijakortti osoitteesta frank.fi tai pivo.fi/ puhelimeesi, jolloin opiskelijakortti kulkee helposti mukanasi. Halutessasi voit myös tilata muovisen opiskelijakortin osoitteesta frank.fi. Muovinen kortti kannattaa tilata heti opiskelupaikan vastaanotettuasi, jotta saat edut mahdollisimman nopeasti käyttöösi. Tämä ei kuitenkaan ole pakollinen. Muovista opiskelijakorttia varten voit hakea lukuvuositarran ISYY:n toimistolta.

 

Tutustu Terhoon

Tutustu uuteen ainejärjestöösi näiden nettisivujen kautta ja ota myös muut somekanavat haltuun. Terhon tilit löydät @terhory käyttäjätunnuksella.

 

Löydä itsellesi asunto Kuopiosta

Asunnon metsästys kannattaa aloittaa hyvissä ajoin opiskelupaikan varmistuttua. Voit esimerkiksi tutustua opiskelija-asuntoja tarjoavaan Kuopakseen. Opiskelija-asuntoihin saattaa joutua jonottamaan, joten ole ajoissa liikkeellä.

Muita vinkkejä asunnon etsimiseen:

Oikotie / vuokraovi, joihin kannattaa asettaa hakuvahti päälle

Tori.fi, josta voit etsiä asuntoa tai laittaa itse asunnon etsintäilmoituksen

-Facebook, esimerkiksi Vuokra-asunnot Kuopio -ryhmä.

Muista tehdä muuttoilmoitus, asunnon saatuasi!

Tutustu YTHS:n palveluihin

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluja yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille. Kuopion toimipiste sijaitsee osoitteessa Niiralankatu 23 70600 Kuopio. Tutustu YTHS:n palveluihin ja kirjaudu käyttäjäksi.

 

Opintopsykologi

Itä-Suomen yliopiston perustutkinto-opiskelijoilla on myös mahdollisuus keskusteluun opintopsykologin kanssa erilaisissa opintoihin liittyvissä ongelmatilanteissa. Tutustu opintopsykologin palveluihin täältä.

 

Fuksiopas

Käy tutustumassa myös tuoreimpaan fuksioppaaseemme!
Tutustu fuksioppaaseen tästä.

Valmistaudu viettämään unohtumaton fuksisyksy!

Opiskelu Kuopiossa

Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä vehreässä järvenrantaympäristössä. Kuopion kampuksella opiskelevat lähes 7000 opiskelijaa, mikä näkyykin niin kampusalueella kuin Kuopion katukuvassakin. Kuopion kampukselta löydät muun muassa monipuolisia ravintolapalveluja, liikuntatiloja sekä ylioppilaskunnan toimiston tilat. Katso tarkemmin kampuskartasta, kuinka navigoida Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella! 

 

Lue lisää yleisesti opiskeluista Kuopiossa Itä-Suomen yliopiston verkkosivuilta sekä sivulta opiskelijankuopio.fi.